Hersteltrajecten

Wil jij na een operatie, blessure of ziekte zo spoedig mogelijk weer herstellen of het sporten terug oppakken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden van hersteltrajecten. Bij de hersteltrajecten kan er gekozen worden voor Personal Trainingen van 30 of 60 minuten. De Personal Trainingen kunnen bij een hersteltraject speciaal worden ingericht op het aanpakken van blessures of het bevorderen van de revalidatie. Een hersteltraject is ook aan te bevelen na een burn-out of een ingrijpende gebeurtenis die van invloed is op het menselijk lichaam. Het bevordert het herstel en zorgt voor ontspanning en stressreductie.

Blessures

Een hersteltraject kan worden ingezet voor veel verschillende blessures. Voorbeelden van blessures die behandeld kunnen worden doormiddel van een hersteltraject zijn; rugklachten, spierproblemen, schouder/nek klachten, gewrichtsklachten, tenniselleboog en preventieve zorg.

Voor we starten met een hersteltraject gericht op een blessure volgt er altijd eerst een uitgebreid intakegesprek met een functieverzoek en eventuele behandeling. Na de behandelingen vindt er altijd een evaluatiegesprek plaats met eventuele verdere adviezen.

foto 01 hersteltrajecten
foto 02 hersteltrajecten

Revalidatie

Het doel van een hersteltraject gericht op revalidatie is het verbeteren van de algehele belastbaarheid van het lichaam naar een persoonlijk doel. Zo kan er bijvoorbeeld worden gewerkt aan de conditie, spierkracht, stabiliteit en coördinatie om de revalidatie te bevorderen.

Trainingen gericht op revalidatie zijn zowel voorafgaand (preoperatief) als na een operatie (postoperatief) in te zetten. Voorafgaand aan een operatie kunnen bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen bijdragen aan het ‘better in- better out’ principe. Na de operatie kan het hersteltraject helpen om zo snel mogelijk weer alle handelingen te kunnen doen.

Heeft u interesse in één van bovenstaande diensten? Of heeft u een vraag? Stuur mij een berichtje via 0624411625 of mail naar pt@leefstijlcoachchris.nl.